Elke zondag krijgen we van Arjan Lubach een lachwekkende samenvatting van het nieuws van die week. En ook deze week stond in ‘Zondag met Lubach’ de vluchtelingenproblematiek weer centraal, maar eerlijk gezegd was het lachen ver te zoeken. De uitspraken die Aat de Jonge, burgemeester van Dronten, deed over de mishandelingen in het AZC in zijn gemeente zijn namelijk om verdrietig van te worden.

Als Aat de Jonge gevraagd wordt naar de incidenten blijkt dat hij alle ophef maar overdreven vind. “Dat kunnen ruzies zijn, dat kan een vechtpartijtje zijn, dat kan elkaar laten struikelen zijn, dat kan flink er bovenop slaan zijn. En meer is het niet,” aldus Aat.

Hoewel we vaak ontzettend kunnen lachen om de satirische draai die Arjan Lubach aan het nieuws weet te geven, gaat hier je bloed toch aardig van koken. Het AZC in Dronten staat namelijk op nummer 2 van AZC’s met de meeste incidenten.

Maar goed, dat zal Aat de Jonge vast en zeker een worst wezen. Een tweede plek is een slechts een tweede plek. Meer is het niet, toch Aat?