Real Madrid heeft zich in een zinderende en knotsgekke kwartfinale ten koste van Bayern München weten te plaatsen voor de halve finale van de Champions League. De Madrilenen wonnen de return met 4-2, mede dankzij de hulp van arbiter Victor Kassai.

De arbitrage was zo bijzonder slecht dat zelfs wij als neutrale supporter bijna zouden gaan denken aan matchfixing. Om te beginnen wordt Lewandowski, die na een doorbraak 1 op 1 met keeper Navas zou komen te staan, onterecht teruggefloten voor buitenspel.

En daarna gaat het eigenlijk alleen maar bergafwaarts. Casemiro heeft al geel op zak en maakt een smerige overtreding op Robben, maar de arbiter durft het niet aan een tweede gele kaart te geven.

Amper 5 minuten later maakt Vidal een prima tackle op de bal, maar scheidsrechter Kassai ziet het als een overtreding en stuurt Vidal met een tweede gele kaart, dus rood, van het veld.

Nadat Bayern onterecht met 10 man is komen te staan scoort Ronaldo in de verlenging de 2-2. Maar stond hij daar niet buitenspel? Zeker weten.

En dan is het hek van de dam. Bij de prachtige solo actie van Marcelo is het wederom scheidsrechter Kassai die er een zooitje van maakt door twee verdedigers van Bayern in de weg te lopen.

En dan lijkt het er toch sterk op alsof de hele arbitrage er geen zin meer in had, want Marcelo speelt bij die goal de bal op Ronaldo af, die op dat moment wederom buitenspel staat.

buitenspel ronaldo marcelo

Het is waarschijnlijk vergezocht om het op matchfixing te gooien, maar het is toch bizar dat er in één wedstrijd zoveel fout kan gaan bij de arbitrage. En dat op dit niveau.

Nee, het was geen goede avond voor het voetbal.