Soms lees je een verhaal dat zo oerdom is dat je denkt “Dit kan niet waar zijn”. Dit is dus zo’n verhaal. Twee drugssmokkelaars probeerden namelijk ruim 9 kilogram wiet van Las Vegas naar Montana te smokkelen, maar moesten hun avontuur vroegtijdig stoppen omdat ze paranoia werden van hun eigen wiet.

De vuistregel “never get high on your own supply” werd door deze jongens volledig genegeerd. Lekker stoned in de auto reden ze richting de grens van Idaho, de staat die tussen Nevada en Montana in ligt.

Nevada Idaho Montana

Eenmaal de grens gepasseerd kregen de twee smokkelaars het gevoel dat ze gevolgd werden. Er reed die dag veel politie rond en langzaam maar zeker sloeg de paniek toe.

De jongens werden uiteindelijk zo paranoia dat normaal nadenken niet meer ging, en dus besloten ze de auto langs de kant te zetten en 911 te bellen om zichzelf aan te geven.

Uit het gesprek is op te maken dat de jongens dachten dat ze gevolgd werden door politie in burgerauto’s, maar dat de undercoveragenten de jongens maar niet op wilden pakken. Die gedachte maakte ze dusdanig gek ze nu zichzelf aan wilden geven.

Hieronder het fragment tussen de smokkelaar en de alarmcentrale.

Man, die wiet moet echt wel heel erg sterk zijn geweest…