Daklozen worden vaak onterecht in een kwaad daglicht gesteld, maar de oude wijsheid “beoordeel nooit iemand op zijn uiterlijk” gaat hier zeker op. Deze 61 jaar oude dakloze man is daar een mooi voorbeeld, want zijn onbaatzuchtige actie om een vreemde vrouw van een gijzeling te redden is zowel heldhaftig als hartverscheurend te noemen.

De dakloze man is geïdentificeerd als Francico Erasmo Rodrigues de Lima, en dankzij onderstaande beelden zal zijn heldendaad zeker niet vergeten worden. Lima’s heldhaftige actie om gijzelnemer Luiz Antiono da Silva uit te schakelen, werd hem uiteindelijk ook fataal. Luiz schoot Lima tweemaal in zijn borst, waardoor hij op de plaats delict op tragische wijze om het leven komt.

De schutter, die eerder een gevangenisstraf van 22 jaar had uitgezeten voor diefstal en mishandeling, werd niet veel later door de politie neergeschoten en gedood.

Wees gewaarschuwd, onderstaande beelden kunnen als schokkend ervaren worden.

Hoe tragisch de video ook is, hopelijk kan het iets veranderen aan de perceptie en de vooroordelen die vaak aan daklozen gekoppeld worden. Ik weet zeker dat de vrouw en haar familie de man eeuwig dankbaar zijn.