Programmamakers Rambam zakkenrollen burgemeesters tijdens interview 2

Voor het vierde jaar op rij doen de heren (en dame) van het VARA-programma Rambam de grote portemonneetest. Dit jaar is de provincie Gelderland aan de beurt, en ook daar blijken de ambtenaren absoluut niet te vertrouwen.

Voor de test werden vijftien portemonnees gevuld met geld, bonnetjes en condooms, waarna per portemonnee de inhoud nauwkeurig werd gedocumenteerd. De portemonnees zijn daarna als gevonden voorwerp bij de politie en gemeentes aangeboden, om er vervolgens achter te komen dat het merendeel van de portemonnees ineens volledig spoorloos blijken te zijn.

[pull_quote_center]Het zou mooi zijn als we wat zij bij ons hebben gedaan, terug kunnen doen. Dus zij pakken onze portemonnee, dan pakken wij die van hun.[/pull_quote_center]

In een enkel geval kwam de portemonnee wel terug, maar bleek de inhoud van ruim 100 euro ineens verdwenen te zijn. En niemand die ergens wat vanaf wist.

Genoeg redenen dus om de gemeentes eens goed terug te pakken. Ze schakelden goochelaar Robin Matrix in, die vermomd als geluidsman de zakken van twee burgemeesters rolden.

Natuurlijk werden de “gestolen” goederen keurig netjes bij de gemeente afgeleverd…

De volledige uitzending is HIER terug te kijken.