De Politie Eenheid Rotterdam geeft ons via hun YouTube-kanaal #PRO247 regelmatig een kijkje achter de schermen. Erg interessant, want zo zien we ook eens hoe arrestaties en dergelijke er vanuit de ogen van een politieagent eruit zien. Vandaag kijken we mee tijdens de arrestatie van een gewapende verdachte.

Over de video zegt #PRO247 het volgende:

Het is 2 juli 2015. Collega’s krijgen een melding om te gaan naar de Graafschap in Capelle aan den IJssel. Daar zou een verdachte in een woning zitten die even daarvoor op een woning in Delft heeft geschoten. Diverse eenheden worden direct naar de straat gestuurd. Uit onderzoek blijkt de vuurwapengevaarlijke verdachte daadwerkelijk in de woning aanwezig te zijn. De wijk wordt afgezet. Posities worden ingenomen door herkenbare en onherkenbare eenheden. De korpshandelaar en het arrestatieteam zijn opgeroepen. Tot die tijd is het buiten het zicht van de woning wachten…

Dan ineens gaat het snel. Agenten in burger zien de verdachte naar buiten komen. Via de portofoon wordt dit aan de collega’s doorgegeven. Wachten is geen optie. Met de omwonenden en je eigen veiligheid in het achterhoofd moet er direct gehandeld worden. Kijk met ons mee naar een video waarin collega’s via een BTGV ( benaderingstechniek gevaarlijke verdachten) een verdachte van een schietpartij aanhouden.

Mooi om te zien hoe clean en soepel de aanhouding verloopt, ondanks dat de verdachte een doorgeladen vuurwapen bij zicht heeft. Dikke +1 voor deze heren!