Dat mannen graag naar borsten kijken is niks nieuws, het is iets wat in ons DNA zit. Maar uit recent onderzoek blijkt nu dat vrouwen dus net zo graag naar borsten kijken als mannen. Gelukkig maar, want nu hoeven we ons iets minder schuldig te voelen als we de volgende keer naar de voorgevel van een passerende dame kijken.

Dat mannen vrouwen objectiveren was al lang en breed bekend, maar uit dit onderzoek blijkt nu dat vrouwen eigenlijk precies hetzelfde doen bij andere vrouwen. Vrouwen kijken wel met een iets ander motief dan mannen, maar ze kijken dus minstens net zo vaak, al dan niet vaker.

20 feitjes over borsten die je als man wil weten - 05

Waar mannen instinctief naar borsten en billen kijken om te bepalen of een vrouw een geschikte partner is, zo kijken vrouwen naar elkaars borsten en billen om te bepalen of een andere vrouw een bedreiging vormt.

De reden om te kijken mag dan tussen man en vrouw verschillen, maar in de basis is het gedrag precies hetzelfde, namelijk instinctief. De volgende keer dat een vrouw dus klaagt dat je alleen maar naar haar voorgevel kijkt, wijs haar dan even op het feit dat zij exact hetzelfde doet.

En omdat we het kijken naar boobies alleen maar kunnen toejuichen hebben we hieronder alvast wat kijkmateriaal voor je neergezet. Kijken naar boobies werkt namelijk erg stressverlagend!

20 feitjes over borsten die je als man wil weten - 08

20 feitjes over borsten die je als man wil weten - 14

Sexy-selfies-05-bh-loze-special-25

Always look on the bright side of life met deze sideboobs - 21

Strapboob De beste reden om je gordel om te doen - 29

Always look on the bright side of life met deze sideboobs - 06

20 feitjes over borsten die je als man wil weten - 18