Een vrouw uit Seattle claimde maar liefst drie keer kanker te hebben overwonnen en heeft geholpen om zo’n $400.000,- bij elkaar te collecteren, maar uit recente rapporten blijkt nu dat de vrouw nooit kanker heeft gehad.

Tracy Dart heeft zich tien jaar lang ingespannen voor haar wervingsfonds genaamd Team Tracy. In die periode wist ze bijna een half miljoen dollar bij elkaar te krijgen, maar woordvoerders van een groot Amerikaans kankerfonds hebben nu bekend gemaakt dat de vrouw nooit met kanker gediagnosticeerd is.

Een lokale Volkswagendealer in Auburn hielp haar door middel van sponsoring geld in te zamelen, maar ontving een paar dagen geleden van een medewerker van Team Tracy het schokkende nieuws.

“De eerst woorden waren ‘Tracy heeft geen kanker,'” aldus Matthew Welch, die voor de Volkswagendealer werkt. Hij reageerde met een gepaste “Hoera, ze is genezen!”.

“‘Nee, ze heeft helemaal nooit kanker gehad’ was de reactie die ik kreeg,” aldus Matthew. “Ik stond met mijn bek vol tanden.”

Tracy Dart

In 2010 verklaarde de vrouw nog tegen verschillende media dat ze opnieuw met borstkanker was gediagnosticeerd.

“Ik heb zo hard geprobeerd om een ​​goede reden te vinden waarom ik dit heb moeten doorstaan, waarom mij dit moest overkomen en waarom de ziekte mij nu voor de tweede keer treft,” zei Tracy. “Het enige wat ik kan bedenken is dat ik voorbestemd ben om het woord te verspreiden dat borstkanker niet alleen oudere vrouwen treft.”

De vrouw schijnt al het geld gedoneerd te hebben en zelf nooit betalingen te hebben ontvangen voor haar inspanningen. Desondanks blijft toch merkwaardig dat iemand onterecht beweert borstkanker te hebben gehad om zo de aandacht te trekken en geld in te zamelen.