Als zoiets al zou bestaan, dan zou het les nummer 1 in de instructiehandleiding voor opleiders van aspirant zelfmoordterroristen zijn: Gebruik geen op scherp staande explosieven tijdens je lessen.

Ten noorden van Bagdad, op een afgelegen trainingskamp voor terroristen, gebruikte een ISIS commandant op maandag 10 februari tijdens een demonstratie aan groep militanten onbewust een riem vol echte en op scherp staande explosieven, met als gevolg dat hijzelf en 21 andere leden van de Islamitische Staat in Irak en Syrië om het leven kwamen.

Raad Hashim, die achter de balie van een slijterij in de buurt werkt, barstte in lachen uit toen hij het ​​nieuws hoorde.

“Dit is zo grappig,” zei Hashim destijds. “Het laat zien hoe dom ze zijn, die honden en de zonen van de honden.” Op een meer serieuze toon zei hij, “Het doet me ook pijn, want ik herinner me al de onschuldige mensen die hier werden gedood.”

“Wat er vandaag gebeurde was in onze ogen niet de dood, maar juist leven,” aldus Hashim. “Die 22 terroristen die vandaag werden gedood zouden honderden Irakezen, honderden onschuldige zielen hebben gedood. Mogen ze branden in de hel.”