Een sluipschutter van de Britse Special Air Service (SAS) heeft tijdens een operatie in Irak met slechts drie kogels vijf IS-zelfmoordterroristen uitgeschakeld. De speciale eenheid van de SAS was bezig met het opsporen van een explosievenfabriek in Mosul, een plaats die wordt bezet door het IS-bolwerk.

Het vuur werd geopend nadat drie IS-terroristen ondanks de hitte in dikke jassen de fabriek verlieten, hetgeen dat suggereerde dat ze explosieve bomvesten probeerden te verbergen.

De SAS sluipschutter vuurde drie welgemikte kogels vanaf een afstand van ruim 800 meter. De eerste kogel trof één van de jihadisten in de borst, waardoor zijn bomvest tot onploffing kwam en daarmee twee bewakers doodde.

De tweede kogel raakte het volgende doelwit in het hoofd, terwijl de vijfde en laatste terrorist werd gedood toen hij de fabriek probeerde te ontvluchten.

IS-terroristen

Bronnen vertelden tegen The Express het volgende:

Dit was een klassieke SAS missie. Ongeveer drie weken geleden kregen onze inlichtingen jongens informatie dat er een explosievenfabriek was opgezet in een nabijgelegen dorp. 

Met slechts drie welgemikte schoten heeft dit team waarschijnlijk de levens van honderden onschuldige mensen gered. 

De eenheid werd gestuurd om te kijken of ze fabriek konden identificeren. Er waren te veel huizen van burgers en spelende kinderen in de buurt, dus een luchtaanval was uit den boze.

De anonieme sluipschutter en zijn SAS eenheid ondernamen twee weken geleden de missie, waarmee ze hoogstwaarschijnlijk de levens van honderden mensen hebben gered.