Een wijkagent uit Schiedam heeft bij een woninginbraak op heterdaad twee inbrekers misleid door zich voor te doen als één van de inbrekers. Nadat hij een televisie, schilderij en twee pakken koffie had aangepakt werd voor de inbreker pas duidelijk dat hij er gloeiend bij was.

In de webserie “Politieverhaal in beeld” op het YouTube-kanaal van de Nederlandse Politie delen agenten hun meest bijzondere verhalen.

Wijkagent Ferry Lockhorst vertelt een anekdote over hoe hij en zijn collega op hilarische wijze twee inbrekers oppakte.

Ferry en zijn collega reden door de wijk toen ze rond half vier ‘s nachts twee mannen een raam zien open maken. Stilletjes parkeren ze hun auto en sluipen richting de woning.

Hij ziet één van de twee inbrekers buiten bij het raam staan en besluit deze stilletjes, met de hand over de mond, weg te halen voor de woning.

[pull_quote_center]Enige opwinding maakte zich van mij meester. Ik kon mijn lachen amper inhouden.[/pull_quote_center]

In plaats van de andere inbreker meteen in te rekenen komt Ferry op het lumineuze idee om de plek van de inbreker bij het raam over te nemen.

Door het raam krijgt hij onder andere een televisie, een schilderij en wat papieren aangereikt, die Ferry netjes buiten naast het raam neerzet.

Nadat de inbreker hem twee pakken koffie geeft zegt Ferry “Ha lekker, koffie!”. Pas op dat moment wordt het voor de inbreker duidelijk dat zijn maat vervangen is door een politieagent.

Vol verbazing geeft de man zich over en laat zich zonder problemen arresteren. “Dat vond ik een hele leuke aanhouding. En het is echt gebeurd!”, voegt Ferry er lachend aan toe.