Zeker achtentwintig gevangenen zijn uit een Braziliaanse vrouwengevangenis ontsnapt nadat drie vrouwen in sexy outfits de cipiers wisten te verleiden. In de ochtend na de massa-ontsnapping vond de politie drie bewakers naakt en gehandboeid in de slaapverblijven van de Nova Mutum gevangenis.

Volgens verschillende berichten zouden drie vrouwen de cipiers hebben verleid tot een massale orgie, waarna ze de bewakers drogeerde met goedkope whiskey en drugs. De dames namen vervolgens de sleutels mee en openende daarmee alle gevangeniscellen.

De vrouwen arriveerden rond 3 uur ’s nachts bij de gevangenis met het verzoek of ze binnen mochten komen om ‘gezellig te kletsen’. De cipiers lieten de dames binnen en werden al snel overgehaald om hun post te verlaten en deel te nemen aan een orgie.

Niet veel later openden de vrouwen alle celdeuren en namen ze zelfs wapens en munitie uit de voorraadruimtes van de gevangenis mee. Zeker drie kaliber 12 jachtgeweren en twee revolvers werden gestolen.

Massale ontsnapping vrouwengevangenis - 01

De politie vond later een tas met daarin lingerie en een paar kinky outfits die vermoedelijk door de vrouwen zijn gedragen. De foto’s lekten uit nadat andere gevangenisbewaarders die het verhaal nogal grappig vonden de foto’s op internet plaatsten.

“Alle gedetineerden konden gewoon via de voordeur de gevangenis uitlopen,” aldus gevangenisdirectrice Angelina de Andrades Ferreira.

“Vanaf het moment dat ze van de whiskey dronken kunnen ze zich niks meer herinneren. We vonden één cipier nog steeds beneveld, maar die probeerde tenminste nog wakker te worden. Een ander heeft de hele ochtend doorgeslapen en kon niet eens worden ondervraagd.”

Massale ontsnapping vrouwengevangenis - 02

De drie gedrogeerde cipiers zijn gearresteerd en worden nu aangeklaagd met ‘het faciliteren van een ontsnapping’ en ‘verwijtbare verduistering’ vanwege de diefstal van de vuurwapens.

Inmiddels zijn afgelopen nacht al zeker acht van de 28 ontsnapte vrouwen opgepakt, nadat de politie een grootschalige zoektocht had opgezet.

Eén van de gedetineerde werd in dronken staat aangetroffen in de buurt van de gevangenis, terwijl ze met één van de gestolen jachtgeweren zwaaide.

Een andere vrouw werd aangehouden nadat ze een pick-up truck van een nabijgelegen boerderij had gestolen en deze vervolgens in de prak had gereden.