Een Maleisische man die via het internet een vergroter voor zijn jongeheer had aangeschaft kwam voor een wel heel bijzondere verassing te staan toen hij na ontvangst zijn pakketje opende. In de doos bleek namelijk iets anders te zitten, namelijk een vergrootglas.

Het slachtoffer, die schuilgaat onder de naam Ong, gaf via een louche online webshop ruim 120 euro uit aan het apparaat, maar kreeg zijn product nooit geleverd. De man moest genoegen nemen met een vergrootglas van nog geen 5 euro.

De voorzitter van de Maleisische geschillencommissie, Mr Seri Michael Chong, verklaarde tegenover The Star Newspaper dat Ong net als velen het slachtoffer van online oplichters was geworden.

Vergrootglas

“Zoals u zich wel kunt voorstellen voelt Ong zich erg ontevreden en beschaamd.”, aldus Chong. Of Ong ooit zijn geld of langverwachte apparaat ooit terug zal zien is nog maar de vraag.

Het zal vanwege de dubieuze aard van het product en de webshop lastig worden om de verkoper van het vergrootglas aan te klagen.

Om het hele verhaal nog beschamender en pijnlijker te maken zat er bij het vergrootglas een veiligheidsvoorschrift dat moest voorkomen dat de man zichzelf zou bezeren. In koeienletters stond er: “Niet gebruiken in direct zonlicht”.