Op tweede kerstdag bracht de leider van de Islamitische Staat (IS) Abu Bakr El-Baghdadi een statement naar buiten, waarin hij de VS en Israël bedreigde. Kort daarna deed hij op Twitter een oproep aan alle moslims wereldwijd om zich bij de terroristische organisatie in Irak en Syrië te voegen. Echter, de reacties op zijn oproep namen een iets andere wending dan waar hij op gehoopt had.

Zijn haatvolle kerstboodschap schoot bij de meeste moslims in het verkeerde keelgat, maar in plaats van te reageren met haat, reageerden ze met humor.

De hilarische reacties stroomden via Twitter massaal binnen. Naast het feit dat ze de IS-leider eraan wilden herinneren dat de meeste moslims de Islam vreedzaam volgen, merkten ze ook op dat ze veel belangrijkere dingen te doen hadden.

Hieronder de Tweet van El-Baghdadi.

Het was tenslotte Kerstmis, de nieuwe Star Wars film was uit en ook het onderhouden van een moestuin kreeg voorrang….

De IS-leider stelde dat iedere individuele moslim volgens de Islam verplicht is om in zijn Jihad mee te vechten. Hij zal zich wel behoorlijk knullig hebben gevoeld toen hij zag hoeveel mensen zijn persoonlijke oproep tot een Jihad niet erkennen…