Een Britse man die naar Syrië afreisde om zich aan te sluiten bij de IS keerde onlangs terug naar Engeland, omdat hij het weer ‘te koud’ en het eten ‘te flauw’ vond. Bij zijn terugkomst kwam de koukleum, die zichzelf “Supaman” noemt, echter voor een verrassing te staan: hij werd opgepakt door Briste anti-terreurteams en voor 7 jaar vastgezet.

De 29-jarige Mohammed Udin uit Essex was zijn baantje als beveiliger zat toen hij besloot om naar Syrië af te reizen en zich aan te sluiten bij de terroristische beweging IS. Eenmaal in Syrië aangekomen kwam de man er al snel achter dat het leven als terrorist niet voor hem was weggelegd.

Uit een berichtenwisseling tussen de wannabe terrorist en een vriend, die ook van plan was om zich bij IS aan te sluiten, bleek dat Syrië niet was wat hij er van had voorgesteld. “‘Ik wil hier weg. Ik heb er genoeg van. Lol, die is niet de jihad of het systeem dat we ons hadden voorgesteld,” zegt hij in een SMS-je.

Op 6 november vertrok ‘Supaman’ richting Syrië, maar was op 22 december al weer terug in Engeland, waar hij meteen werd opgepakt. Tijdens zijn proces bekende hij schuld en kreeg een gevangenisstraf van zeven jaar.