Ondanks dat elk persoon op deze wereld er vroeger aan gesabbeld heeft – en veel mannen doen dat nog steeds – is in een aantal landen het tonen van een tepel ten strengste verboden, terwijl het bezitten van een dodelijk vuurwapen volkomen legaal is.

Hieronder 17 landen waarin het flashen van je boobies je in grotere problemen brengt dan het dragen van een geweer.

1. Ierland

17 Landen waar borsten gevaarlijker zijn dan vuurwapens - 07

Niet veel mensen in Ierland zijn in het bezit van een vuurwapen, zelfs de politie is ongewapend, maar het is er technisch gezien wel legaal om een wapen te hebben. Op het flashen van je kwarktassen staat echter een maximum boete van €634,87 of 6 maanden cel.

2. IJsland

17 Landen waar borsten gevaarlijker zijn dan vuurwapens - 01

Ook in IJsland is het veiliger om met een wapen over straat te lopen dan publiekelijk je borsten te laten zien. Topless over straat gaan levert je een boete of zes maanden cel op.

3. Mexico

17 Landen waar borsten gevaarlijker zijn dan vuurwapens - 09

Hoe kan het land waar Salma Hayek vandaan komt wapens over borsten verkiezen? In Mexico wordt je voor het laten zien van je tetten namelijk gewoon gearresteerd. Het bezitten van een wapen is daarentegen geen enkel probleem.

4. Brazilië

17 Landen waar borsten gevaarlijker zijn dan vuurwapens - 03

Een boete of tussen de drie en twaalf maanden cel. Dat is de straf die er staat op dames die hun liefdesballonnen vrijlaten. Het bezitten van een blaffer is perfect legaal.

5. Rusland

17 Landen waar borsten gevaarlijker zijn dan vuurwapens - 04

De Russen zijn gek op borsten, het op z’n Russisch doen heeft niet voor niets die naam gekregen. Maar het buitenzetten van je melkbussen levert je een boete van omgerekend €50,- op.

6. Turkije

17 Landen waar borsten gevaarlijker zijn dan vuurwapens - 15

In Turkije mag je wapens met een klein kaliber bezitten, maar topless op het strand liggen levert je een fikse boete op. Alsof dat niet raar genoeg is stelde in april van afgelopen jaar vicepresident Bulent Arinc een wet voor die vrouwen verbiedt om in het openbaar te lachen…

7. Monaco

17 Landen waar borsten gevaarlijker zijn dan vuurwapens - 06

Ook in Monaco wordt je vervolgd voor het showen van je koplampen, terwijl wapenbezit er in principe legaal is.

8. Malta

17 Landen waar borsten gevaarlijker zijn dan vuurwapens - 08

Als je denkt dat je op de Mediterrane stranden van Malta je soepuiers bij kan bruinen dan heb je het mis. De kans is groot dan je dan een boete krijgt of in het ergste geval een gevangenisstraf tegemoet ziet.

9. Pakistan

17 Landen waar borsten gevaarlijker zijn dan vuurwapens - 02

In Pakistan is het geen probleem om met een wapen op zak te lopen, maar je boobies even wat frisse lucht geven resulteert in een boete van 200 Roepies of een gevangenisstraf.

10. Singapore

17 Landen waar borsten gevaarlijker zijn dan vuurwapens - 10

Hoppa, $2.000,- boete of 90 dagen de cel in. Niet voor het dragen van een wapen, maar voor het flashen van je vleesballonnen. Dat is een duur grapje.

11. Verenigd Arabische Emiraten

17 Landen waar borsten gevaarlijker zijn dan vuurwapens - 11

Wapenbezit is er legaal, maar zoals je waarschijnlijk al zou verwachten is het niet oké om in het openbaar je ventielen te laten zien. Het levert je namelijk een gevangenisstraf van minstens een half jaar op.

12. Thailand

17 Landen waar borsten gevaarlijker zijn dan vuurwapens - 12

Het showen van je memmen kost je in Thailand 500 baht, omgerekend iets meer dan tien euro. Dat is ongeveer hetzelfde bedrag wat je in een Thaise club betaalt voor een prostitué….

13. Syrië

17 Landen waar borsten gevaarlijker zijn dan vuurwapens - 13

In het door de oorlog verscheurde Syrië riskeren vrouwen die geen hoofddoek dragen een boete en een celstraf. Het showen van je pompoenen is dus helemaal ten strengste verboden.

14. Irak

17 Landen waar borsten gevaarlijker zijn dan vuurwapens - 14

In Irak geldt hetzelfde als in Syrië. Het bezitten van een dodelijk vuurwapen is niet strafbaar, terwijl het niet bedekken van je hoofd al genoeg is om in de bak te belanden.

15. Soedan

17 Landen waar borsten gevaarlijker zijn dan vuurwapens - 16

Als je in Soedan je shirtje en bh uittrekt riskeer je de nogal barbaarse straf van 50 zweepslagen, waar ze ironisch genoeg dan alsnog je kleren voor uit moeten trekken. Verwarrend.

16. Egypte

17 Landen waar borsten gevaarlijker zijn dan vuurwapens - 05

Terwijl op oude Egyptische muurtekeningen genoeg vrouwen naakt staan afgebeeld is het vandaag de dag geen goed idee om daar in je blote McMuffins op het strand te gaan liggen. Het openbaar bakken van je muffins levert je namelijk een gevangenisstraf op.

17. Morocco

Als klapper op de vuurpijl is het in Marokko ten strengste verboden op je kale kamelenbulten te laten zien. De straf die je tegemoet kan zien is twee jaar brommen of het land uitgezet te worden.